3 juridiska tips för e-handel

Ta del av mina viktigaste juridiska tips hur du som e-handlare kan maximera er konvertering och följa tillämpliga lagar. 

Maximera er konvertering av besöksströmmar

Börja med ett starkt och avskalat erbjudande som tilltalar kunden och som hen lätt kan ta till sig. Eventuella extrafunktioner till ert e-handels erbjudande kan ni lägga till efter genomförd A/B-testning mot användarna. Låt dina kunder hjälpa dig designa ett bra erbjudande och en effektiv köpmiljö!

Välj noga vilka personuppgifter som er tjänst behöver för att fungera

Räcker det med namn, e-mail – samla inte då in ytterligare information som leder till en mer omständlig (och dyrare administration). Granska er datahantering och se till att ni följer PUL (personuppgiftslagen) vad gäller information, samtycke och gallring av data från kund. Be din jurist att lyfta in framtida perspektiv – tillsynsmyndigheten Datainspektionen är aktiv och gör nya tolkningar samt det kommer ny lag inom ett par år.

Säkra er rätt till betalning

Se till att ge kunden rätt information i rätt fas av köpprocessen för att säkra er rätt till betalning. Lägg era användarvillkor och personuppgiftspolicy innan köparen slutligt bekräftar sitt köp. Se gärna till att flödet i köpprocessen innebär att användaren aktivt måste klicka i en ej ifylld ruta där det står att de godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicy. Risken är annars att köpet inte är giltigt.

Vad har du för frågor? Jag är nyfiken på vad du tänker på så dela gärna med dig och lämna en kommentar så svarar jag på den så snart jag kan.

Tack att du tar dig tid att läsa detta, du får gärna dela inlägget om du tyckte att det var till hjälp.

För att veta mer om Sharp Cookie Advisors, eller om du behöver hjälp att utveckla din affär, klicka här.

  • Share on:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*